طی دو سال اخیر خسارات آفات در تمام عرصه‌های منابع طبیعی از جمله جنگل‌های طبیعی، بیابان، جنگل‌های دست‌کاشت و مراتع افزایش پیدا کرده است.

آفت

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، مدیر کل دفتر حفاظت و حمایت سازمان جنگل‌ها ضمن اشاره به اقداماتی که برای مقابله با آفات در جنگل‌های دست‌کاشت مناطق بیابانی کشور در دستور کار قرار دارد، و با اشاره به این که در همه نواحی رویشی کشور یک سری آفات کلیدی وجود دارد، اظهار کرد: این آفات کلیدی شناسایی شده‌اند. برای مثال در برخی از جنگل‌های دست‌کاشت مناطق بیابانی کشور با آفت شپشک سفید تاغ، ملخ کوهان‌دار، آفت برگ‌خوار و مکنده‌ها مواجه هستیم. مهم‌ترین آفاتی که سالانه خسارت زیادی به ما وارد می‌کند ملخ‌ها هستند که بخشی از آن‌ها بومی و بخشی دیگر مهاجرند.

امیر مسعود جلالی با بیان این که برخی آفات قرنطینه‌ای هستند و از کشورهای دیگر به کشور ما وارد می‌شوند، تصریح کرد: علاوه بر این برخی آفات عمومی هستند که به بخش‌های مختلفی از جمله حوزه کشاورزی، باغبانی و منابع طبیعی خسارت‌هایی را وارد می‌کنند. دسته‌ای دیگر از آفات نیز اختصاصی هستند که در حوزه‌های مختلفی از جمله کشاورزی و منابع طبیعی دیده می‌شوند. مدیریت آفات عمومی و قرنطینه‌ای بر عهده سازمان حفظ نباتات و مدیریت آفات اختصاصی در منابع طبیعی برعهده ما است.

مدیر کل دفتر حفاظت و حمایت سازمان جنگل‌ها با اشاره به این که آفات اختصاصی در جنگل‌های دست‌کاشت مناطق بیابانی از جمله ملخ کوهان‌دار تاغ، موریانه، موش‌ها و... هر ساله خسارتی را وارد می‌کنند، گفت: دوران اوج ظهور و خسارت این‌ها مشخص است و باتوجه به آن برنامه‌هایی را برای کاهش خسارات دنبال می‌کنیم.

به گفته جلالی طی دو سال اخیر نوسانات اقلیمی سبب شده است که خسارات آفات در تمام عرصه‌های منابع طبیعی از جمله جنگل‌های طبیعی، بیابان، جنگل‌های دست‌کاشت و مراتع افزایش پیدا کند.

وی ادامه داد: از آن‌جایی که محدودیت‌هایی برای استفاده از ترکیبات شیمیایی در عرصه‌های طبیعی وجود دارد، اولویت ما برای مقابله با آفات استفاده از سموم شیمیایی نیست، به همین دلیل کنترل‌های مکانیکی و بیولوژیک در دستور کار است و در حال حاضر برای آن که بتوانیم مدیریت بهتری در زمینه کنترل آفات در جنگل‌های دست‌کاشت مناطق بیابانی کشور داشته باشیم دو رویکرد اصلی را با همکاری دفتر امور بیابان‌ پیگیری می‌کنیم.

مدیر کل دفتر حفاظت و حمایت  سازمان جنگل‌ها تصریح کرد: بر اساس این دو رویکرد برنامه‌هایی برای عرصه‌هایی داریم که از قبل در آن‌ها جنگل‌کاری صورت گرفته و عرصه‌هایی که قرار است طی سال‌های آینده در آن جنگل‌کاری صورت بگیرد. از این‌رو باید برای جنگل‌کاری‌های جدید در عرصه‌های بیابانی کشور دقت و هماهنگی‌های بیشتری در زمینه انتخاب نهال، محل، نوع و تاریخ کشت داشته باشیم. از سوی دیگر یک سری اقدامات فنی در عرصه‌هایی که از قبل جنگل‌کاری شده‌اند از جمله عملیات پرورشی، جوان‌گرایی نهال‌ها و مقاوم‌سازی آن‌ها انجام دهیم تا خسارت‌های آفات به حداقل برسد.

جلالی در ادامه گفت: برای مقابله با آفات عمومی نیز هماهنگی‌هایی را با کمیته تخصصی گیاه پزشکی انجام داده‌ایم  و قرار شد که پس از این برای نقل و انتقال نهال‌ها و کاشت آن‌ها گواهی سلامت نهال را دریافت کنیم تا مطمئن شویم که سالم‌ترین نهال را در عرصه‌های بیابانی کشت می‌کنیم.

وی در پایان ضمن اشاره به همکاری با موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع اظهار داشت: تاکید ما این است که اقدامات مقابله‌ای با آفات به جای این که استانی صورت گیرد منطقه‌ای باشد چرا که بعضی اوقات دیده می‌شود که یک آفت به صورت مشترک به چند استان خسارت می‌زند و اگر مقابله با آن منطقه‌ای نباشد در دفع آفت به طور کامل موفق نخواهیم بود.

پیش از این وحید جعفریان، مدیر کل دفتر امور بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری گفته بود: طغیان گسترده آفات در جنگل‌های دست‌کاشت مناطق بیابانی کشور که به سبب برخی عوامل اقلیمی و انسانی رخ داده، سابقه نداشته است و اگر این جنگل‌های دست‌کاشت از بین برود طوفان‌های ماسه‌ای می‌تواند روستاها و شهرهای بزرگ را در بر بگیرد.

کد خبر 549172

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha